Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργικά παιχνίδια οξύνοντας τις 5 αισθήσεις ....

Δημιουργικά παιχνίδια με το τμήμα της Ά τάξης του 'Β εξαθεσίου πραγματοποιήσαμε μες τον Ιανουάριο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων!
Μουσικές καρέκλες για να οξύνουμε την ακοή και την όραση διαλέξαμε πολλές φορές να παίξουμε με τα παιδιά και το διασκεδάσαμε πολύ.
Για να οξύνουμε την όσφρηση μας χωριστήκαμε σε ομάδες [(κορίτσι-αγόρια) η μάχη των δυο φύλων καλά κρατεί] και κλείνοντας τα μάτια η κάθε ομάδα έπρεπε να μαντέψει το σωστό μυρωδικό
Πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, δάφνη, χαμομήλι, τσάι, καφές ήταν μερικά από αυτά τα μικρά μυστικά που οι μαμάδες μας κρύβουν στα ντουλάπια τους αλλά εμείς με την πανούργα μύτη μας καταφέραμε να τα ξεχωρίζουμε ακόμα και με τη μυρωδιά.

Και φυσικά δε θα έλειπαν και οι Όρνιθες και από αυτή την τάξη.
Παντομίμα με τους 12 Θεούς του Ολύμπου και συζήτηση για τα 3 είδη του αρχαίου δράματος (κωμωδία-τραγωδία-σατυρικό δράμα) ήταν μερικές από τις πρώτες ασκήσεις που  μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε το δράμα.
Σταθήκαμε στο σατυρικό δράμα που αντιπροσωπεύει τον Αριστοφάνη και τι άλλο φυσικά θα περιμένατε να κάνουμε από το οτι χωριστήκαμε σε ομάδες και σατιρίσαμε με μικρά αυτοσχέδια σκετσάκια τις δασκάλες τις δημιουργικής απασχόλησης ,τη δασκάλα και τη διευθύντρια μας!

Παπαγεωργίου Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου